Gezond Gebit kleine huisdieren

Wist je dat 80% van onze huisdieren vanaf leeftijd 3 jaar problemen heeft aan het gebit en tandvlees? Onbehandeld veroorzaken de ontstekingen in de mond allerlei bijkomende ziekten, eet- en gedragsproblemen.

Gezonde voeding, en ook gezonde traktaties en supplementen zijn zo belangrijk om uw dier gezond te houden. Veel mensen geloven nog altijd in de mythe dat brokvoer de tanden gezond houdt.

Waar moet je op letten? Verdiep je in het natuurlijke gedrag van een dier en waar gaat het mis? Mechanisch probleem? Hoe is de structuur van het voer? Goed kauwen en knagen helpt tandplak voorkomen omdat het een reinigende werking heeft. Kijk ook naar de samenstelling van het dieet. Te veel calcium en koolhydraten hebben ook invloed op de vorming van tandplak. Zijn er al gebitsproblemen dan adviseer vaak het dieet te verarmen of te verrijken met bepaalde voedingsstoffen of supplementen. Bijvoorbeeld een calcium en koolhydraat arm voer. Extra zink, vitamine E, probiotica of groene thee aan het dieet toevoegen. Het blijft maatwerk ook omdat andere factoren mee kunnen spelen zoals ras en leeftijd. Vers voer is voor mens en dier het beste. Maar soms moet je gewoon praktisch of creatief zijn. Dagelijks tandenpoetsen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *